Wat is ogen laseren? Ogen laseren is een geavanceerde procedure die veel wordt toegepast om refractieafwijkingen, zoals bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme, te corrigeren.

Hoe werkt ogen laseren?

Tijdens een ooglaserprocedure wordt een excimerlaser gebruikt om kleine hoeveelheden weefsel van het hoornvlies te verwijderen, waardoor de kromming ervan wordt aangepast. Dit gebeurt meestal nadat een flapje van het hoornvlies is gemaakt, dat vervolgens wordt teruggeplaatst na de behandeling. Er zijn verschillende technieken voor ooglaseren, waaronder LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomile

Tijdens deze behandeling wordt een excimerlaser gebruikt om kleine hoeveelheden weefsel van het hoornvlies te verwijderen, waardoor de kromming ervan wordt aangepast. Dit proces vindt gewoonlijk plaats nadat een flapje van het hoornvlies is gemaakt, dat na de behandeling weer op zijn plaats wordt gelegd. Er bestaan verschillende technieken voor ooglaseren, waaronder de bekende LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis). Een bedrijf waar je terecht kunt voor ooglaseren is

Lasik methode

LASIK is een veelvoorkomende methode waarbij eerst een dun flapje van het hoornvlies wordt gemaakt met een microkeratoom of een femtosecond-laser. Vervolgens wordt de excimerlaser gebruikt om kleine hoeveelheden weefsel te verwijderen en de kromming van het hoornvlies aan te passen. Dit helpt om de brekingsfouten van het oog te corrigeren, waardoor de patiënt scherper zicht kan ervaren zonder de noodzaak van brillen of contactlenzen.

Een andere techniek, bekend als Photorefractive Keratectomy (PRK), omvat het verwijderen van de buitenste laag van het hoornvlies voordat de laserbehandeling plaatsvindt. Deze methode wordt vaak gebruikt bij patiënten met dunner hoornvlies of andere oogomstandigheden die LASIK-behandeling bemoeilijken.

Ongeacht de specifieke techniek die wordt gebruikt, is ooglaseren over het algemeen een veilige en effectieve ingreep die aanzienlijke verbeteringen in het zicht kan opleveren voor geschikte kandidaten. Het is echter belangrijk om een grondig vooronderzoek te ondergaan en de aanbevelingen van een ervaren oogarts op te volgen om de geschiktheid voor de procedure te bepalen en mogelijke risico’s te minimaliseren.